2024 | İş Fikirleri

Para Kazanma Yolları 2024: (Para Kazandıran İşler; +20 Yöntem)

İnsanlar her geçen gün para kazanma yolları araştırıyorlar. Bir çoğumuz bir işe sahip olsak dahi, yine de ekstra para kazanabileceğimiz yöntemler arıyoruz.

Bunun yanı sıra bir işe sahip olmayan ve acaba hangi iş ile uğraşabilirim diye düşünen de bir çok vatandaşımız bulunuyor. Sizlere para kazanmanızı sağlayacak olan fikirlerden söz edeceğiz.

 

Para Kazanmanın En Garanti Yolları: 20 Müthiş İş Fikri

İşsizlik sayısının gittikçe artması bir çok vatandaşımızı sıkıntıya soktu. İş verenler bile önceki senelerde olduğu gibi iş yerlerine işçi alımı yapmıyorlar. Bu nedenle işsiz olan insanlar bu soruna bir çözüm yolu arıyor. Yapabilecekleri iş fikirlerini araştırıyorlar.

Yapabileceğiniz bazı fikirlerden söz edeceğiz. Para kazanmak adına adım atabileceğiniz bazı fikirler bulunuyor.

 

20- Şarkı Yazmak

şarkı sözü yazmak

Sizlere her ne kadar pek para kazanılmayacak bir yöntem olarak geliyor olsa da, durum öyle değil. Sadece bu işi yaparak milyarlar kazanan insanlar bulunuyor.

Milyarlar kazanan insanlar gibi sizin de kazanabilmeniz için bu sektöre yönelik bilgi birikiminizin olması ve yeteneğinizin olması şart. Bu insanlara boşuna ”Sanatçı” demiyoruz. Asıl sanatçı söz yazarlığı da yapan kişidir.

Söz yazarlığı dışarıdan kolay gibi görünse de, cümlelerin uyumluluğu ve müzikle birlikte uyum sağlamasını ayarlamak oldukça zor bir durum. Bu yüzden yetenek gerektiren bir iş diyoruz.

Şarkıların ne kadara satıldığını biliyor musunuz? İyi bir şarkı, iyi bir sanatçıya ortalama 50 bin, 100 bin TL arasında satılmaktadır.

 

19- Cast Direktörü Olmak

cast direktörü olmak

Cast direktörü: Film, dizi ve sinema çekimlerine oyuncu desteği sağlayan bir kişidir. İnsanlar bu mesleğin pek farkında değil fakat bu insanlar oldukça iyi para kazanıyorlar. Cast direktörü olabilmek için biraz çevrenizin olması ve İstanbul’da yaşıyor olmanız gerekiyor.

Cast direktörleri, film yönetmenlerinin ihtiyaçları olan oyuncu kadrolarını tamamlamak ile yükümlüdür. Her film ve dizi çekiminde binlerce oyuncuya veya figürana ihtiyaç olmaktadır. Film çekileceği zaman karakterler belirlenir ve bu karakterlere uygun oyuncular aranır. Bunun yanı sıra tam olarak kaç kişinin figüran olarak çalışması gerektiği belirlenir ardından cast direktörleri ile iletişime geçilerek bu eksikliği tamamlaması söylenir.

Cast direktörleri bir figürana bir günde 500 TL veriyorsa, film prodüksiyonu cast direktörüne bir figüran için 1000 TL civarında bir ücret veriyor. Bu şekilde cast direktörü bir figüranından 500 TL kazanmış oluyor. Kısa şekilde nasıl para kazandıklarını anlatacak olursak bu şekilde tanımlamak doğru olacaktır.

 

18- Slogan veya Logo Üretmek

slogan veya logo üretmek

Bir çok kurum zaman zaman slogan üretmek adına ücretli yarışmalar düzenliyor. Bu kurumlar çoğunlukla özel kurumlar olsalar da zaman zaman devletin kurumları da bu tarz yarışmalar düzenleyebiliyor.

Yeni kurulan bir şirket veya işyeri sloganlara büyük önem veriyorlar. Yaratıcı bir sloganları yoksa, kendi işyerleri ile ilgili insanlardan slogan üretmelerini istiyorlar. Aralarından en beğendiklerine ise iyi miktarlarda ücretler ödeyebiliyorlar.

Logo üreterek de para kazanmak mümkün. İnternet ortamında ücretli logo tasarımı yapan bir çok insan bulunuyor. Sizde photoshop gibi programlarda kendinizi geliştirerek iyi bir logo üreten kişi olabilirsiniz.

 

17- Faize Para Yatırmak

faize para yatırmak

Bankaların şuanda faiz oranları oldukça yüksek seviyelerde. Bunu fırsat bilen sermaye sahipleri paralarını bankalara yatırıyorlar. Bu fikir her ne kadar çok büyük günahların arasında bulunuyor olsa da insanlar yine de bu işi yapabiliyor. Biz günah kısmı ile ilgilenmiyoruz tercih sizindir. Dinimizce de günah olduğunu vurgulayalım.

Bankalar şuanda 500 bin TL’ye aylık 15 bin TL civarında faiz vermektedir. Dışarıda hiç bir işe 500 bin TL yatırarak aylık 15 bin TL kazanamazsınız. Ayrıca istediğiniz zaman verdiğiniz 500 bin TL’yi geri alma imkanınız da bulunuyor.

500 bin TL sizlere büyük bir para olarak geliyorsa da, düşük miktarlarda para yatırarak yine de bir para kazanma imkanı oluşturabilirsiniz. İnternet üzerinde bankaların kaç paraya aylık kaç faiz verdiği bulunuyor biraz araştırma yaparak bilgi sahibi olabilirsiniz.

 

16- Uygulama Kurmak

uygulama kurmak

Hepimizin telefonunda çeşitli çeşitli uygulamalar bulunmaktadır. Bu uygulamaları üreten insanlar halkın rızası için üretmiyorlar. Para kazanmak için üretiyorlar.

Uygulamalarda çıkan reklamlara insanlar tıkladıkça, uygulamayı kuran insanın hesabına para yatmaktadır. Uygulama kurmak için ilk önce hangi türde bir uygulama kurmak istediğinize karar vermeniz gerekiyor.

Şuanda mesela her yerde karşınıza bazı uygulamaların reklamları çıkabilir. Youtube’de video izlerken veya web sitelerinde dolaşırken… İşte bu uygulamalar ilk başta çıktığında reklama büyük paralar harcıyorlar. Çünkü ne kadar çok insan onlardan haberdar olursa, uygulamanın indirilme ihtimali o kadar yüksek olur.

Sizde bir uygulama kurmaya karar verirseniz bulunan bütçenizin bir kısmını uygulama kurulduktan sonra reklama harcamalısınız. Reklam yapmadan bu alanda başarılı olamazsınız. Uygulama kurmak için ise bir yazılımcı ile anlaşmanız gerekmektedir.

 

15- Ürün Kiralayın

ürün kiralamak

Evinizde mutlaka sürekli olarak kullanmadığınız ürünler bulunuyor olabilir. İnsanlar fazla odalarını kiralayarak para kazanıyor. Sadece odanın kiralandığını düşünmeyin. Evde kullanılan bir çok ürün kiralanabiliyor.

Örneğin öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği playstation oyunları iyi paralara kiralanmaktadır. Yine de en büyük parayı oda kiralama getirecektir. Eğer boş bir odanız bulunuyorsa bunu kiralayarak aylık 4000, 5000 TL kazanabilirsiniz.

 

14- Video Üretin

video üretmek

Videolarınızı internette bulunan platformlara yükleyerek para kazanabilirsiniz. Bunun için önemli olan şeyler bulunuyor.

  • Videonun özgünlüğü,
  • Videonun ilgi çekici olması,
  • Videonun ilgi çekici başlığı olması,
  • Videonun çekimi kaliteli olmalı,
  • Videonun görüntü kalitesi iyi olmalı,

Sadece video üreterek çok fazla para kazanan insanlar var. Örneğin Youtube’da yemek tarifleri gibi paylaşımlar yaparak aylık 30, 50 bin TL arasında kazanan kanalları biliyoruz. Sizde kendinize özel bir alan oluşturarak video paylaşımları ile para kazanabilirsiniz.

Tabi bu söz ettiğimiz ayda 30, 50 bin TL kazanan insanlar yıllardan beri bu işin içerisinde olan insanlardır. İlk aylardan bu seviyelerde para kazanmayı beklemeyin. İlerleyen zamanlarda para kazanma oranlarınız yükselecektir.

Videolarınızı sadece Youtube’ya yüklemeyin. İnternette bir çok video paylaşımı yapan siteler bulunuyor. Bu sitelerin bir çoğu izlenme başına para veriyor. Videolarınızı tüm bu sitelere de yükleyerek gelirinizi arttırabilirsiniz.

 

13- Bir Girişimciye Ortak Olun

girişimciye ortak olun

Çevrenizde para sahibi olan ve bir girişimcilik düşünen kişiye ortak olabilirsiniz. Tabi ortak olmak için belirli miktarda girişimciye para vermeniz gerekecektir. Bunun yanı sıra girişimcinin fikrinin size uygun gelmiş olması gerekiyor. İleride para kazandırmayacaksa vereceğiz para boşuna gidebilir.

Örneğin bir arkadaşınızın cafe açmak gibi bir fikri vardır ve arkadaşlarından ona ortak olmasını istiyor olabilir. Ortak olarak ileride para kazanma şansı yakalayabilirsiniz ancak arkadaşınızın fikrini detayları ile birlikte incelemeniz gerekiyor. İşe yaptığınız yatırımın boşuna gitmemesi adına çok dikkatli şekilde girişimcinin fikri analiz edilmelidir.

Örneğin arkadaşınızın cafe açmak gibi bir planı varsa, dikkat edilmesi gerekecek olan kriterler şunlar olur:

  • Cafe nereye açılacak?
  • Açılacağı yerin kirası ne kadar?
  • Kaç personel çalıştırılacak ve ücretleri ne kadar olacak?
  • Dükkan açma maliyeti ne kadar olacak?
  • Bayilik alınacak mı? Alınacaksa bayilik ücretleri ne kadar olacak?
  • Cafenin gelirinin yüzde kaçına ortak olacaksınız?
  • Cafenin açılacağı yer iş kurmak için mantıklı bir yer mi?

Tarzında işin başarılı olmasını sağlayacak faktörlere dikkat edilerek bir yatırım yapılmalıdır.

 

12- İnternet Üzerinden Para Kazanın

internet sitesiyle nasıl para kazanılır

Dünya üzerinde en hızlı gelişen sektörlerin başında gelmektedir. Bir çok insan internetten para kazanılan yöntemler ile geçimini sağlamaktadır. Hatta bu işler sayesinde şirket geçindiren insanlar bulunuyor. İnternetten para kazanmanın bir çok yolu bulunuyor. Bu yazımızda bazı yollardan söz edeceğiz fakat bu konuyu detaylı merak edenler ise ”İnternet Sitesi İle Para Kazanmak” adlı makalemi mutlaka okusunlar. Detaylı şekilde tüm yollardan o makalemde söz ettim.

A- Youtube’dan Para Kazanmak

Youtube’ye video yükleyerek para kazanabilirsiniz. Yukarıda video yükleyerek para kazanabileceğinizden söz etmiştim. Youtube ile ünlü olan ve aylık milyarlar kazanan Türkler bulunmaktadır. Bir çoğu şuanda halk dilinde ”Youtuber” diye adlandırılmaktadır.

Sizde kendinize özel bir alanda video üreterek insanların ilgisini çekmeyi başarabilirseniz, bu yol ile iyi para kazanabilirsiniz. Youtube ücretleri dolar bazında ödediğinden dolayı da ülkemizde bu sektör oldukça tercih ediliyor.

Detaylı anlatım: Youtube’dan Nasıl Para Kazanılır?

B- Site Açarak Para Kazanmak

Site açarak gelir elde etmek mümkün. Bunun için ise hangi alanda bir site kurmak istiyorsunuz ona karar vermeniz gerekiyor. Ardından o sitede yayımlamanız gereken içerikleri oluşturmanız gerekiyor. İster para vererek başkalarına yazdırabilirsiniz, isterseniz siz yazabilirsiniz.

Siteye yüklediğiniz içeriklerden sonra sitenize ziyaretçiler gelmeye başlayacaktır. Sitenize Adsense Reklamları ekledikten sonra, gelen ziyaretçilerin bu reklamlara tıklaması ile birlikte para kazanmış olacaksınız.

Detaylı anlatım: İnternet Sitesi İle Para Kazanmak

C- E-Ticaret Yapmak

Kısaca e-ticareti tanımlayacak olursak: İnternet üzerinden satış yapılarak gelir elde etmek diyebiliriz. Dünyanın en zengin insanı e-ticaret yaparak bu unvana ulaştı. Ülkemizde de bu sektörde kendilerini oldukça geliştiren şirketler bulunmaktadır. Şirket haline gelmeden de bireysel olarak ürün satışı yaparak güzel paralar kazanmak mümkün.

Detaylı anlatım: E-Ticaret Yaparak Nasıl Para Kazanılır?

Bu yöntemler en popüler olan yöntemlerin başında gelmektedir. En yukarıda söz ettiğim linkte internetten para kazanılan tüm yöntemleri görebilirsiniz.

 

11- Part-Time İşlerde Çalışarak Para Kazanmak

otellerde çalışarak para kazanmak

Eğer bir işe sahipseniz ve geliriniz size yetmiyorsa part-time işlere girebilirsiniz. Eğer hafta sonu çalışmıyorsanız sadece hafta sonunda çalışabileceğiniz işlere de girebilirsiniz. Bu şekilde yorucu bir hafta geçirecek olsanız da geliriniz artmış olacaktır.

Part-time işler her şehirde bulunuyor. Bunun için yapmanız gereken hangi şehirde bulunuyorsanız ” (şehriniz) part-time iş ilanları” tarzında Google’de araştırma yapmaktır. Ardından karşınıza çıkacak olan sonuçları değerlendirerek, istediğiniz bir işe başvurabilirsiniz. Bunun yanı sıra çevrenizde bildiğiniz bir part-time iş varsa gidip ona başvurabilirsiniz.

 

Az Sermaye İle Dükkan Kurarak Para Kazanmak

az sermayeli iş fikirleri

Şimdi sizlere az sermaye ile yapabileceğiniz işlerden söz edeceğim. Bu işler ile de para kazanmanız mümkün olacak. Para kazanmanın yollarından birisi ise bir iş veya dükkan kurmaktır. Dükkan sahipleri işlerini mantıklı şekilde yürütebilirse, zengin olmama şansları neredeyse yoktur.

Öncelikle vereceğimiz olan iş fikirlerinde en önemli faktör işin kurulacağı yerdir. Aslında her iş fikri sayesinde para kazanılabilir. Önemli olan bu iş fikrini başarılı yapacak faktörleri yerine getirmektir.

 

10- Seyyar Dondurma Dükkanı Açmak

seyyar dondurmacı dükkanı açmak

Sadece yaz aylarında para kazanabileceğiniz bir yöntemdir. Bu nedenle bir dükkan açmak yerine seyyar olarak bu işi yapmanızı öneriyoruz. Çünkü dükkan açsanız yaz mevsimi dışında pek iş yapamazsınız ve seyyar olarak bu işi yaptığınızda gün içerisinde daha fazla satış yapma imkanınız olacaktır.

Yaz aylarının vazgeçilmez ürünlerinden olan dondurmaya olan talep sürekli devam etmektedir. Seyyar şekilde çok fazla insana ulaşma imkanı bulmanız ile birlikte kazandığınız parada da artış olacaktır.

 

9- Fatura Ödeme Merkezi Açmak

fatura ödeme merkezi açmak

Düşük maliyetli bir diğer iştir. Dükkanın boyutlarının büyük olması gerekmez ve genelde çok ufak olurlar. Dükkanın içerisine almanız gereken malzemelerin maliyetleri de çok yüksek olmaz. Bu işi yapabilmek için bir fatura ödeme merkezinin bayiliğini almanızı öneririz.

Fatura ödeme merkezlerinin iyi para kazandıkları bilinmektedir. Çünkü iş pek maliyetli olmuyor. Tek maliyet; bayiliğe verilecek olan aylık ücretlerdir. Bunun dışında bir maliyet olmaz. Dükkanın kirası da olacaktır fakat dükkan boyutlarının ufak olmasından dolayı istenilen kira yüksek olmaz.

 

8- Tamir Dükkanı Açmak

tamir dükkanı açmak

Tamir etme yeteneğiniz bulunuyorsa elektronik eşyaları tamir edebileceğiniz bir dükkan açabilirsiniz. Dükkanın büyük olması gerekmiyor. Bununla birlikte kiranız da düşük olacaktır. Tamir edebileceğiniz eşyaların kategorilerini belirlemeniz gerekiyor. Bunun yanı sıra gerçekten tamir işinden anlıyor olmanız gerekiyor.

İnsanların sürekli olarak kullandıkları eşyalar bozulmaktadır. Bir çoğunun garanti süreleri dolduğundan dolayı, insanlar bu ürünleri normal tamircilere ücret karşılığında yaptırmaktadır. Örneğin telefonumuzda bir özellik bozulduğunda telefoncuya gidebiliyoruz ve basit bir işlem için 500 TL ödeyebiliyoruz. Tamir edenin masrafı belki 50, 100 TL olurken 400 TL kazanmış oluyor.

 

Orta Dereceli Sermaye İle Yapılabilecek İşler

orta sermaye ile yapılabilecek işler

Az sermayeli işlerden çok fazla para kazanmayı beklemek doğru olmaz. Bir işin maliyeti ne kadar çok olursa o kadar çok para kazandırır diye düşünmekte doğru olmaz. Bazı insanlar vardır bir işe çok fazla yatırım yapar ve hiç para kazanamaz, bazı insanlar vardır çok az yatırım yapar ve çok para kazanır. Bu biraz şans işidir.

Fakat yine de orta dereceli sermaye ile yapılabilecek bazı işler bulunuyor.

 

7- İddia Bayi Açmak

iddia bayi açma

Bir iddia bayiliği alarak bu işe başlamak mümkün. Orta dereceli iş yapan bir iddia bayi ortalama 20, 40 bin TL kazanmaktadır. İnsanların iddiaya olan ilgisi gün geçtikçe artıyor. Özellikle gençler bu işe oldukça meraklı. Aslında bir çok genç para kazandığını sansa da, para kaybediyor.

Bu gençler iddia bayisi dükkanı sahibine iyi para kazandırıyorlar. Bu nedenle bu fikir güzel bir girişimcilik olabilir. İddia bayiliği almak için biraz daha detaylı araştırma yapmak şart.

 

6- Kahvaltı Yeri Açmak

kahvaltı yeri açmak

Bir çok insan erken saatlerde işe gitmek zorunda kalıyor. O saatte kalkıp yemek yapma ile uğraşmak istemiyor. Bu nedenle dışarıya çıkıp sevdiği bir kahvaltı dükkanında kahvaltısını yapıp işe öyle gidiyor.

Kahvaltı yerinde neler bulunur?

  • Poğaça tarzı yiyecekler,
  • Çay tarzı içecekler,
  • Kurabiye tarzı yiyecekler,
  • Ufak atıştırmalıklar,
  • Tatlı türleri,

Genel olarak kahvaltıda yenilecek ürünlerin bulunması gerekiyor. Dükkanın çok büyük olması gerekmez. Fakat yine de çok ufak olmamalı ki müşterilere oturma imkanı tanıyabileceğiniz bir alan olsun.

 

5- Döner Dükkanı Açmak

döner dükkanı açmak

Türklerin dönere olan ilgisi hiç bir zaman tükenmez. Hangimiz döner sevmiyoruz ki? Döner dükkanı sahiplerinin iyi para kazandığı bilinmektedir. Hem de dükkanın boyutlarının çok büyük olması gerekmez. Döner dükkanı açtığınız zaman çalıştıracağınız personelleri iyi seçmeniz gerekiyor.

Sıradan bir insanı alıp dönerin başına koyamazsınız. Döner ustası olan çalışanları bulmanız gerekiyor. Bunun yanı sıra diğer personellerin müşterilere karşı sıcak davranması gerekiyor. Döner dükkanı açacağınız yer de işin başarılı olmasını direkt olarak etkileyecek bir faktördür.

 

Fazla Sermaye İle Kurulabilecek İşler

fazla sermaye ile yapılabilecek işler

Herkesin az parası var diye bir şey yok. Bazılarının çok fazla parası var ve ne iş yapabilirim diye düşünüyorlar. İşte sizlere çok para ile yapabileceğiniz iş fikirleri.

Fazla paranın getirisinin de fazla olması gerekiyor. Yoksa harcayacağımız para fazla olduğundan iş başarılı olmazsa kaybedeceğimiz para da büyük olur. Büyük yatırım yapmayı düşünenlerin en fazla korktuğu şey başarısız olmaktır. Aslında büyük sermaye ile yapılan işlerin tutma oranı, orta sermaye ile yapılan işlere oranla çok daha fazla olmaktadır.

Büyük sermaye ile yapılabilecek en mantıklı işleri sizler için araştırdık.

 

4- Spor Salonu Açmak

kalabalık spor salonu

Belki bu fikir sizi pek tatmin etmedi. Bu işin içerisinde olduğumdan size örnek ile anlatacağım. Benim gitmiş olduğum spor salonunun aylık verdiği kira 60 bin TL’dir. Bu salonda çalışan part-time personel sayısı 10 civarındadır. Direkt olarak ortalama 70 bin TL gider çıktı. Bu salon aylık 70 bin TL harcıyorsa nasıl para kazanıyor?

İşte asıl mesele bu soruya verilen cevaptır. Ben de bu kadar gider olduğunu düşünüp, spor salonunda çalışan birisine ”Bu salon nasıl bu kadar para kazanıyor?” diye sordum.

Verdiği cevap ise: ”Salonda toplam yaklaşık 1300 üye bulunuyor. Aylık ortalama salonun ücreti 100 TL desek (Bazı üyeler 80 TL verirken bazıları 130 TL veriyor) aylık gelir 130 bin TL etmiş oluyor. 60 bini kiradan düşsek 70 bin TL kalıyor. Hadi 10 bin TL’de personellere gitse 60 bin TL kalıyor. Hadi bunun 10 bin TL’si faturalara ve temizlik elemanlarına gitse kaldı sana 50 bin TL” (Not: Bu fiyatlar çok eskiyi temsil ediyor aynı spor salonunun aylık ücreti şu an 1000 TL)

Tabi vermiş olduğumuz bu örnek en uç örnektir. Normal derecede bir salonda 1300 üye olması pek normal değil. Fakat normal bir salonun kirası da 60 bin TL olmaz. Son dönemlerde fark ettiyseniz spor salonlarının sayısı çok fazla arttı. Çünkü insanlar bu işten gerçekten para kazanıyor.

Detaylı bilgi: Spor Salonu Açmak | Spor Salonu Nasıl Açılır?

 

3- Cafe Açmak

kafe açmak

Cafe açmak diğer mantıklı işlerin başında geliyor. Cafe sahiplerinin iyi para kazandıkları aşikar. Cafe açacaklara tavsiyem ise bilinen bir cafenin bayiliğini almalarıdır.

Cafe nasıl açılır?

  • Cafe açılacak yere karar verilir,
  • Cafe açılacak dükkan kiralanır veya satın alınır,
  • Dükkan açmak için gerekli olan belgeler belediyeye teslim edilir,
  • Cafede çalışacak elemanlar ayarlanır,
  • Cafenin tanıtımı için çeşitli reklamlar yapılır,

Cafenin başarılı olması için nelere dikkat edilmeli?

  • Cafenin açılacağı yer dikkatli seçilmeli,
  • Dükkan büyüklüğü yeterli olmalı,
  • Dükkanın kirası dükkanın değerinde olmalı,
  • İyi bir firmanın bayiliği alınmalı,
  • Reklam çok iyi şekilde yapılmalı,
  • Müşterilerin ilgisini çekecek organizasyonlar düzenlenmeli,

Mutlaka okuyun: Cafe Açmak İçin Gerekenler | Cafe Nasıl Açılır?

 

2- Petrol Ofisi Açmak

petrol ofisi açmak

Bireysel olarak petrol ofisi açılabilir. Petrol ofisinin sayısı gittikçe artıyor. Ülkedeki araba sayısı insan sayısının artma hızı gibi artıyor. Bu nedenle petrol ofisi sahipleri çok iyi para kazanmaya başladı.

Hangi şehirde açarsanız açın mutlaka bu iş para kazandıracaktır. Petrol ofisi açmak için belediyeden ve devletten bazı izinlerin alınması gerekiyor. Detaylı şekilde araştırmanızı tavsiye ediyoruz. Petrol ofisinin açılış maliyeti oldukça yüksek olmaktadır. Bunun yanı sıra ham petrolü alacağınız yer ile anlaşmanız gerekiyor.

 

1- Yer Alıp Müteahhitte Kat Karşılığı Vermek

müteahhit ile anlaşmak

Eğer çok fazla sermayeniz bulunuyorsa en güzel şekilde para kazanabileceğiniz bir yöntemdir. Ayrıca hangi ilde olursanız olun bu iş sayesinde para kazanabilirsiniz. Şehre yakın olan ve değerleneceğini düşündüğünüz yerleri satın alarak müteahhit ile anlaşarak bir iş birliği yapabilirsiniz.

Yerleşim yerlerine yakın veya yerleşim yerlerinde satılan ortalama değeri 3 milyon TL eden bir yer satın aldığınızı düşünün. Tabi satın alacağınız yere kaç kat verildiğini de iyice araştırmalısınız. 3 milyon TL’ye aldığınız yere 10 kat izni verilmişse iyi para kazanırsınız demektir. Aldığınız yer için bir müteahhit araştırması yapın. İlk konuştuğunuz müteahhit ile anlaşmayın. Tüm müteahhitleri gezip size en güzel teklif yapan ile anlaşın.

Örneğin aldığınız yere 10 katlı bir daire yapılabilecekse bazı müteahhitler size 4 daire vermeyi teklif ederken bazısı 5 daire teklif edebilir. 15 daireyi ise müteahhit kendisine alır. Düşünün daire fiyatları 2 milyon TL olsa, size 4 daire bile verilse 8 milyon TL yapmaktadır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

DMCA.com Protection Status