2024 | İş Fikirleri

Tarımsal İş Fikirleri: Para Kazandıran 20 Tarım Ürünü

Tarımsal iş fikirleri arıyorsanız ve tarım yaparak para kazanmak istiyorsanız fakat ne yapacağınıza karar vermediyseniz sizlere bu alanda çok sayıda iş fikri vereceğiz ve tarım işleri ile para kazanmak için neler yapmanız gerektiğinden söz edeceğiz.

Elinde bir miktar para olan insanlar tarıma para yatırsam kazanabilir miyim diye düşünüyor. Tarımda iyi para kazandıran iş fikirleri de bulunuyor. Kimsenin bilmediği fakat bu işler sayesinde zengin olanlar bulunuyor. Eskiden tarım daha değerli olsa da şimdilerde de ilgi görmeye başladı. Tarımcının durumunun zor olduğuna dair her gün haberler görmekteyiz. Umarız ki tarım sektörü daha iyiye gidecektir.

Şimdi sizlere en karlı tarım ürünlerinin neler olduğundan söz edeceğiz. Geliri yüksek tarımsal ürünlerin neler olduğunu merak ediyorsanız işte sizler için hazırladığımız fikirler!

 

Para Kazandıran 20 Tarım Ürünü

1- Kinoa

kinoa yetiştirmek

Kinoa bitkisi oldukça popüler hale geldi. Bir çiftçi son dönemlerde bunun farkına vardı. Kilosu 50 TL’den başlayıp 100 TL’ye kadar çıkabilmektedir. Son yıllarda Uluslararası Tarım Örgütü tarafından bu bitki ödül dahi almıştı; yılın bitkisi ödülü.

 

2- Salatalık

salatalık yetiştirmek

Yıllardan beri bir çok çiftçi bu iş ile uğraştı. Bazı yörelerde salata olarak adlandırıldı bazı bölgelerde badem olarak. Özellikle turşusunun çok tatlı olduğunu biliyoruz. Ayrıca turşular için olan badem farklı olmakta ve daha pahalıya satılmaktadır. Salata üretilebilecek iş fikirlerinden biridir. Serada ve normal ortamda üretimleri sağlanabilmektedir.

 

3- Marul

marul yetiştirmek

Salatalık gibi en çok üretilenlerden biri de maruldur. Son dönemlerde marul üreten çiftçiler durumlarından şikayet etmeye başladılar. Karlı bir iş olmadığını söylüyorlar fakat bu sezonluk olarak değişebilmektedir. Çiftçilerin böyle demesiyle birlikte ve bir çok çiftçi marul işinden vazgeçerse, bu işe talep artacaktır. Üretim azalacak ve üretenler pahalıya satabilecektir.

 

4- Macadamia Fındığı

macadamia yetiştirmek

Omega 7 içeren çok nadir olan besinlerden biridir. Sadece Omega 7 değil, Omega 3’de içermektedir. Omega 3 içeren besinlere ulaşabilirsiniz fakat Omega 7’yi yeni duyduğunuzu düşünüyoruz. Sağlığa çok faydalı olan Omega 7, çok nadir besinlerde bulunuyor. Bulunduğu bir besin de Macadamia fındığı. Kilosu 400 TL’den başlayıp 1000 TL’ye kadar çıkabilmektedir. Bu ürün sıcak yerlerde yetişebilmektedir. Daha çok Akdeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde yetişmektedir.

 

5- Antep Fıstığı

antep fıstığı yetiştirmek

Son dönemlerde fiyatı oldukça gündeme geldi. Sizlerin de mutlaka haberi olmuştur. Antep fıstığı son yıllarda inanılmaz zamlandı. İnternete ”Antep fıstığı fiyatı” yazsanız dahi ulaşabileceğiniz en uygun fiyat 400 TL olacaktır. Antep fıstığının kullanımının yaygın olması sebebiyle üretenler bu işten iyi para kazanıyor. Antep fıstığı Güneydoğu Anadolu bölgemizde çok yetiştirilmektedir. Sıcak ve kurak yerlerde yetişmektedir.

 

6- Guava

guava yetiştirmek

Pek fazla bilinmeyen meyvelerden biridir. Potasyum, Demir, Kalsiyum ve C vitamini bakımından oldukça zengin olan bu meyve kansere de çok iyi gelmektedir. Çok fazla bilinmese de sağlığa dikkat eden ve faydalı meyveleri araştıran bireylerin çoğu bu meyveyi bilmektedir. Kilosu ise 200 TL’den başlamaktadır. Bu meyve de sıcak yerlerde yetişmektedir. İçi aynı görüntü olarak karpuza benzemektedir.

 

7- İstiridye Mantarı

istiridye mantarı

Bu ürün daha çok yurtdışına satılmaktadır. Ülkemizde pek fazla tüketicisini bulmak zor. Bu ürünü üretenler yurtdışına satmak adına üretiyorlar. Antioksidan bakımından çok fazla zengin olması bu mantarı kullanılabilir kılıyor. Kilosu ise yurtdışına satıldığı için gayet güzel miktarlarda 100, 150 TL’yi bulabiliyor.

 

8- Haşhaş

haşhaş yetiştirmek

Her haşhaş çeşidi ülkemizde serbest değil. Uyuşturucu olan afyon sakızını üretmek ülkemizde yasaktır ve yasal suçtur. Fakat haşhaşın serbest olan diğer çeşitleri bulunuyor. Morfin yapımında bile kullanılmaktadır.

 

9 Soya Fasulyesi

soya fasulyesi yetiştirmek

Ülke olarak fasulye yemeyi çok seven bir milletiz. Soya fasulyesi üreterek iyi para kazanmak mümkün olabilir. Soya fasulyesinin yetiştiriciliğini iyi öğrendikten sonra bu iş yapılabilir. Soya geleceği parlak olan bir üründür.

 

10 Hurma

hurma yetiştirmek

Çok fazla bilinmeyen meyvelerden biri de hurmadır. Kilosu sürekli değişebilmekte fakat en ucuz 40 TL civarında olmaktadır. Hurma meyvesi son dönemlerde yeni yeni fark edilmeye başlandı. Bizler bile daha önce bilmiyorduk fakat şimdi sürekli yemek istiyoruz. Tadı oldukça güzel ve ilerleyen yıllarda daha da tercih edilecektir.

 

11- Safran

safran yetiştirmek

Safran bitkisi, ilaç, boya ve kimya sanayiye hammadde olan bir bitkidir. Safran üretmesi oldukça zor ve çok fazla üretilebilen bir şey değil. Gram usulü satılmaktadır ve fiyatı oldukça yüksektir. Ülkemizde Karabük Safranbolu çevresinde az da olsa yetiştirilebilmektedir. Belki inanmayacaksınız fakat 1 kg safran en ucuz 20, 30 bin TL, evet doğru okudunuz bin TL. İsterseniz internetten fiyatlarına dair sizler de araştırmalar yapabilirsiniz.

 

12- Kuzu Göbeği Mantarı

kuzu göbeği mantarı yetiştirmek

Mantarın bazı çeşitleri çok az üretilebildiğinden ve çok faydalı olduğundan dolayı yetiştiricisine oldukça iyi miktarlarda para kazandırabiliyor. Kuzu Göbeği mantarı da bu mantarlardan birisi. Protein kaynağı, kan yapıcı, vücut direncini arttıran ve daha bir çok faydası olan bu mantarın kilosu 600 TL’yi bulabilmektedir. Kuru ve yaş olarak bu ürün satışı yapılmaktadır. Kurusunun fiyatı 2 bin TL olabilmektedir.

 

13- Susam

susam yetiştirmek

Susam ülkemizde çok talep görmeye başlandı. Ülkemizde yeterli derecede üretilemediğinden zaman zaman yurtdışından ithalat yapılmaktadır. Kilosu 180, 250 TL civarında olmaktadır. Özellikle kozmetik sektöründe bir çok ürüne hammadde olan bu ürün, oldukça faydalıdır.

 

14- Sarımsak

sarımsak yetiştirmek

Biz bu yazıyı yazdığımızda sarımsağın kilosu 80 TL civarındaydı. Son yıllarda 60 TL’nin aşağısına inmedi. Sarımsak az üretildiğinden ülkede oldukça değerli hale geldi. Bir çok çiftçi de sarımsak üreticiliğini araştırmaktadır. Sarımsağın tek dezavantajı ise; kilo gelmemesi.

 

15- Trüf Mantarı

trüf mantarı yetiştirmek

Yine bir mantar çeşidi fikrini size sunuyoruz. Diğer adı Kara Elmas olarak bilinmektedir. Çok fazla üretilmeyen, üretimi zor olan fakat 5 bin TL gibi miktarlara satılabilecek olan mantar türüdür.

 

16- Stevia

stevia yetiştirmek

Dünyada son yıllarda gündeme gelmeye başlayan bir bitkidir. Tatlandırıcı olarak çok fazla kullanılmaktadır. Cilde ve sağlığa bir çok faydası son dönemlerde ispat edilmiştir. Kilosu ise bin TL’yi aşabilmektedir.

 

17- Yaban Mersini

yaban mersini yetiştirmek

İlaç ve gıda sektöründe oldukça popüler hale gelen bir bitki; Yaban Mersini. Boyları 2 metreyi bulabilmektedir. Bir çok hastalığa şifa olarak bilinmektedir. Yetiştirmesi çok fazla zor olmayan bu bitkinin fiyatı 100, 140 TL’den başlamaktadır.

 

18- Bombay Fasulyesi

bombay fasulyesi yetiştirmek

Yine bir fasulye çeşidi; Bombay. Pek fazla bilinmeyen bu fasulye çeşidi sağlığa çok faydalı olması nedeniyle belirli bir müşteri kitlesi bulunuyor. Akdeniz, Ege ve Güneydoğu Anadolu gibi sıcak iklimlerde yetişebilen bu fasulye her geçen yıl daha da popüler hale gelecektir.

 

19- Altın Çilek

altın çilek yetiştirmek

Çileğin pek bilinmeyen çeşitlerinden biri de altın çilektir. Ülkemizde kilosu 500 TL gibi miktarlardan başlamaktadır. Bu çilek, Recep Tayyip Erdoğan’ın kullanımı ile birlikte daha çok gündeme geldi ve insanlar bu çileğin farkına vardı. Kurumuş olarak da satılabilmekte ve fiyatı o zaman bin TL’yi aşmaktadır.

 

20- Beyaz Çay

beyaz çay yetiştirmek

İlk olarak Çin’de ortaya çıkan bu çay türü, daha sonrasında dünyaya yayılmaya başladı. Çok fazla üretilememesi sebebiyle gram usulü satılmaktadır. 10 gramı 200 TL gibi miktarlara satılmaktadır. Bu tarz çayları Çaykur gibi firmalar almaktadır. Üretmek için çok fazla araştırma yapmak gerekiyor. Kozmetik sana gibi bir çok alanda kullanılabilen bu çay, gelecek yıllarda daha da talep görecektir.

Ekonomik getirisi yüksek olan tarım ürünlerinin neler olduğundan söz ettik. Tarlada ne iş yapılır diye merak eden girişimcilerimize ve çiftçilerimize umarız ki güzel fikirler verebilmişizdir. Sizlerin de bu konu hakkında bildiğiniz ve yapılabilecek bir iş olarak gördüğünüz bir fikriniz varsa, yorum kısmından herkes ile paylaşabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

DMCA.com Protection Status